Om Pålmans Gymnasium

Human Business School

Påhlmans Gymnasium är en affärsskola med humanistisk grund. Vi vill vara det bästa av två världar, därför kallar vi oss för en Human Business School. Human står för det som får människor att må bra, utvecklas och göra gott för medmänniskor och miljön. Business innebär att du får kunskap som gör att du efter gymnasiet kan söka dig vidare till högskolestudier och ett bra jobb i näringslivet. Vår målsättning är att varje lektion ska ha både Human och Business i fokus.

Vår utgångspunkt är att alla kan tillgodogöra sig kunskap och få höga betyg. Undervisningen är individanpassad och vi använder och utvecklar kunskapen ”ute i verkligheten”. Alla elever startar exempelvis skolföretag, praktiserar i årskurs 3 och vi har studiebesök och gästföreläsare från näringslivet i många kurser.

Mitt i stan

Våra lokaler ligger centralt i Stockholm. Det är väldigt gynnsamt att ha så nära till Sveriges politiska, ekonomiska och kulturella centrum. Det utnyttjas genom bland annat studiebesök och föreläsare utifrån som kommer till oss.

Samverkan med Påhlmans Handelsinstitut

Vi samarbetar med Påhlmans Handelsinstitut, som bedrivit näringslivsanpassade kvalitetsutbildningar inom ekonomi, juridik och kommunikation sedan 1881. Påhlmans Handelsinstitut har ett genuint gott kvalitetsrykte i utbildningsbranschen. Vi på Påhlmans Gymnasium arbetar i samma anda genom att utvärdera kurserna och utbildningen två gånger per läsår - ett bra sätt att få reda på hur eleverna trivs, hur det fungerar i undervisningen och vad vi kan bli ännu bättre på.