Om Påhlmans Gymnasium

Påhlmans Gymnasium är en gymnasieskola med rötter i Påhlmans Handelsinstitut: Sveriges första skrivinstitut. Här kombineras teoretisk och praktisk kunskap inom handel, ekonomi, juridik, samhällskunskap, mänskliga relationer och kommunikation. På Påhlmans Gymnasium får eleverna goda förutsättningar och förståelse för affärsliv, företagande och samhället i helhet.

Verksamhetens mål är att eleverna ska tillgodogöra sig kunskap inom dessa områden och uppnå sina förväntade slutbetyg. Undervisningen är tydligt profilerad i enlighet med elevens valda programinriktning och under utbildningen får de möjlighet att redovisa sina kunskaper teoretiskt och praktiskt. Exempelvis startar alla elever oavsett programinriktning UF-företag, praktiserar i arbetslivet, läser om ledarskap i årskurs 3 och läser kursen Retorik i Årskurs 2.

Mitt i stan

Påhlmans Gymnasium är lägligt placerad i centrala Stockholm. Med nära till kommunikationer, ekonomiska institutioner och politiska myndigheter innebär detta goda möjligheter för tydlig verklighetsförankring. Studiebesök och gästföreläsare är återkommande inslag under utbildningen.

Samverkan med Påhlmans Handelsinstitut

Påhlmans Gymnasium och Påhlmans Handelsinstitut, som bedrivit kvalitativa och näringslivsanpassade yrkesutbildningar inom ekonomi, juridik och kommunikation sedan 1881, har en tydlig samverkan och delar delvis lokaler, vilket sätter en tydlig branschprägel på miljön. På Påhlmans Gymnasium arbetar vi med systematiskt kvalitetsarbete genom att bl.a. låta eleverna utvärdera sina kurser och utbildning två gånger per läsår för att säkerställa att undervisningen upprätthåller god kvalitet i enlighet med branschstandard.