Välkommen på Öppet hus

Öppet hus 2020/2021

Under Öppet hus har du möjlighet att lära känna oss ännu bättre. Kom och se våra lokaler och ställ alla dina frågor om hur det är att gå på Påhlmans Gymnasium.

Hösten 2020

Tisdag 24 november kl. 18.00-19.30
Lördag 28 november kl. 12.00-13.30

Våren 2021

Onsdag 27 januari kl. 18.00-19.30
Lördag 30 januari kl. 12.00-13.30
Torsdag 29 april kl. 18.00-19.30

Här kan du ta del av vårt digitala öppna hus.

Lyssna på Rektor, Biträdande rektor, SYV, elev och lärare som berättar om hur det är att gå på Påhlmans Gymnasium.

Om Påhlmans Gymnasium

Hos oss kan du läsa ekonomiprogrammet eller samhällsvetenskapsprogrammet. Våra utbildningar är särskilt utformade för dig som vill lyckas på högskolan och sedan vidare i näringslivet. För att ge våra elever rätt verktyg för en framtida karriär inom näringslivet läser alla våra elever retorik, ledarskap & organisation och entreprenörskap, samt startar UF-företag och har arbetslivspraktik i årskurs 3.

Information om Påhlmans Gymnasium

Våra lokaler

Påhlmans Gymnasium ligger på tredje våningen i Medborgarskolans hus på Hagagatan 23A i centrala Stockholm. På bottenvåningen finns aula samt skolmatsal som serverar gratis lunch till skolans elever. I huset ligger även Påhlmans Handelsinstitut som vi samarbetar med.

Om skolan

Läs vidare om "Lokaler och öppettider"

Lokaler och öppettider

Vi har lagt ner mycket energi på att skapa en skola som inte bara funkar kunskapsmässigt, utan också socialt. Vi har mysiga soffor, biljardbord och en trevlig kafeteria att fika i.
Läs vidare om "Lokaler och öppettider"
Läs vidare om "Skolmat och matsal"

Skolmat och matsal

En bra och näringsriktig mat är viktigt för att eleverna ska må bra och ha möjlighet att prestera i skolan. Här kan du läsa om hur vi arbetar med skolmaten i vår matsal.
Läs vidare om "Skolmat och matsal"
Läs vidare om "Elevhälsa"

Elevhälsa

Påhlmans Gymnasium har ett komplett elevhälsoteam med skolsköterska, kurator, skolläkare samt studie- och yrkesvägledare.
Läs vidare om "Elevhälsa"
Läs vidare om "Skolpeng"

Skolpeng

Det är skolpengen som finansierar hela skolans verksamhet, vare sig den är kommunal eller fristående.
Läs vidare om "Skolpeng"
Läs vidare om "Om skolan"

Om skolan

Påhlmans Gymnasium är ett teoretiskt gymnasium för dig som vill lyckas på högskolan och sen vidare i näringslivet. Vi har höga kvalitetsmål och ett väl utvecklat kvalitetssystem för att garantera hög kunskapsnivå och trivsel.
Läs vidare om "Om skolan"
Läs vidare om "Poängplaner och ansökningskoder"

Poängplaner och ansökningskoder

Här hittar du poängplaner och ansökningskoder för Ekonomiprogrammet och Samhällsvetenskapliga programmet på Påhlmans Gymnasium
Läs vidare om "Poängplaner och ansökningskoder"

Om Påhlmans Gymnasium och gymnasievalet

Läs vidare om "Ekonomiprogrammet ger många valmöjligheter i framtiden"
Intervju med elev

Ekonomiprogrammet ger många valmöjligheter i framtiden

Isac går andra året på ekonomiprogrammet med inriktning juridik. Vad han ska göra efter gymnasiet har han ännu inte bestämt. Men ekonomiprogrammet är en bred utbildning som öppnar upp för många valmöjligheter, inte minst när det är dags att söka till högskolan.

Läs vidare om "4 tips inför val av gymnasieutbildning"
Intervju med SYV

4 tips inför val av gymnasieutbildning

Lasse arbetar som studie- och yrkesvägledare (SYV) på Påhlmans gymnasium. Här är hans fyra bästa tips när det är dags att välja gymnasieutbildning.

Läs vidare om "SYV vägleder inför studier och yrkesval"
Intervju med SYV

SYV vägleder inför studier och yrkesval

Lasse arbetar som studie- och yrkesvägledare (SYV) på Påhlmans Gymnasium och till honom kan alla elever vända sig om de har frågor eller funderingar kring sina framtida studier och yrkesval.