Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Elever
Elever

Välkommen på Öppet hus

Under Öppet hus har du möjlighet att lära känna oss ännu bättre. Se våra lokaler och ställ alla dina frågor till elever, lärare och personal om hur det är att gå på Påhlmans Gymnasium.

Digitalt Öppet hus 27 januari kl 18.00

Vi bjuder in till digitalt Öppet hus den 27 januari kl 18.00 via Youtube. Få en känsla av skolan, ta del av presentationer om våra program och inriktningar och hör elever berätta om skolan. Om du har några frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.

På grund av rådande samhällsläge och pågående pandemi kan vi för närvarande tyvärr inte anordna ett fysiskt Öppet hus på skolan.

Fler datum för öppet hus våren 2021

  • Torsdag 29 april kl. 18.00-19.30

Om Påhlmans Gymnasium

Hos oss kan du läsa Ekonomiprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet. Natur-programmet kommer inte att starta i höst – läs mer här. Våra utbildningar är särskilt utformade för dig som vill lyckas på högskolan och sedan vidare i näringslivet. För att ge våra elever rätt verktyg för en framtida karriär inom näringslivet läser alla våra elever retorik, ledarskap & organisation och entreprenörskap, samt startar UF-företag och har arbetslivspraktik i årskurs 3.

Folder Påhlmans Gymnasium 2021

Ladda ned folder för Påhlmans Gymnasium 2021

Våra lokaler

Påhlmans Gymnasium ligger på tredje våningen i Medborgarskolans hus på Hagagatan 23A i centrala Stockholm. På bottenvåningen finns aula samt skolmatsal som serverar gratis lunch till skolans elever. I huset ligger även Påhlmans Handelsinstitut som vi samarbetar med.

Om skolan

Läs vidare om "Lokaler och öppettider"

Lokaler och öppettider

Vi har lagt ner mycket energi på att skapa en skola som inte bara funkar kunskapsmässigt, utan också socialt. Vi har mysiga soffor, biljardbord och en trevlig kafeteria att fika i.
Läs vidare om "Lokaler och öppettider"
Läs vidare om "Skolmat och matsal"

Skolmat och matsal

En bra och näringsriktig mat är viktigt för att eleverna ska må bra och ha möjlighet att prestera i skolan. Här kan du läsa om hur vi arbetar med skolmaten i vår matsal.
Läs vidare om "Skolmat och matsal"
Läs vidare om "Elevhälsa"

Elevhälsa

Påhlmans Gymnasium har ett komplett elevhälsoteam med skolsköterska, kurator, skolläkare samt studie- och yrkesvägledare.
Läs vidare om "Elevhälsa"
Läs vidare om "Skolpeng"

Skolpeng

Det är skolpengen som finansierar hela skolans verksamhet, vare sig den är kommunal eller fristående.
Läs vidare om "Skolpeng"
Läs vidare om "Om skolan"

Om skolan

Påhlmans Gymnasium är ett teoretiskt gymnasium för dig som vill lyckas på högskolan och sen vidare i näringslivet. Vi har höga kvalitetsmål och ett väl utvecklat kvalitetssystem för att garantera hög kunskapsnivå och trivsel.
Läs vidare om "Om skolan"
Läs vidare om "Poängplaner och ansökningskoder"

Poängplaner och ansökningskoder

Här hittar du poängplaner och ansökningskoder för Ekonomiprogrammet och Samhällsvetenskapliga programmet på Påhlmans Gymnasium
Läs vidare om "Poängplaner och ansökningskoder"

Om Påhlmans Gymnasium och gymnasievalet

Läs vidare om "Film: Om ekonomiprogrammet"
Film

Film: Om ekonomiprogrammet

Oavsett vad du vill jobba med i framtiden har du nytta av att kunna ekonomi. På Påhlmans Gymnasium kan du läsa ekonomiprogrammet med inriktning juridik eller inriktning ekonomi.

Läs vidare om "Film: Om samhälls­vetenskaps­programmet"
Film

Film: Om samhälls­vetenskaps­programmet

På Påhlmans Gymnasium har samhällsvetenskapsprogrammet en tydlig humanistisk profil. Här kan du välja mellan inriktningarna samhällsvetenskap eller beteendevetenskap.

Läs vidare om "Nu är vi certifierad skola för Diplomerad Gymnasieekonom"
Intervju med lärare

Nu är vi certifierad skola för Diplomerad Gymnasieekonom

Liselotte Hemström arbetar som lärare och förstelärare i Juridik, Företagsekonomi och Ledarskap på Påhlmans Gymnasium och har tagit initiativet till att vi från och med läsåret hösten 2020 är certifierad skola för att göra eleverna till Diplomerade Gymnasieekonomer.

Läs vidare om "Ekonomiprogrammet ger många valmöjligheter i framtiden"
Intervju med elev

Ekonomiprogrammet ger många valmöjligheter i framtiden

Isac går andra året på ekonomiprogrammet med inriktning juridik. Vad han ska göra efter gymnasiet har han ännu inte bestämt. Men ekonomiprogrammet är en bred utbildning som öppnar upp för många valmöjligheter, inte minst när det är dags att söka till högskolan.

Läs vidare om "4 tips inför val av gymnasieutbildning"
Intervju med SYV

4 tips inför val av gymnasieutbildning

Lasse arbetar som studie- och yrkesvägledare (SYV) på Påhlmans gymnasium. Här är hans fyra bästa tips när det är dags att välja gymnasieutbildning.

Läs vidare om "SYV vägleder inför studier och yrkesval"
Intervju med SYV

SYV vägleder inför studier och yrkesval

Lasse arbetar som studie- och yrkesvägledare (SYV) på Påhlmans Gymnasium och till honom kan alla elever vända sig om de har frågor eller funderingar kring sina framtida studier och yrkesval.