Elever på Påhlmans Gymnasium

Aktuellt

Ta del av aktuell information, läs intervjuer och artiklar samt titta på filmer som presenterar vår skola.
Läs vidare om "Träffa våra UF-företag"
UF-FÖRETAG

Träffa skolans UF-företag

I årskurs 3 startar alla elever på Påhlmans Gymnasium ett UF-företag som de driver under året. Här kan du läsa mer om alla företagen där de presenterar sig själva med sina egna ord. Via deras egna kanaler kan du kontakta dem om du vill köpa deras produkter.

Läs vidare om "Alma driver UF-företag sista året på Ekonomiprogrammet"
intervju med elev

Alma driver UF-företag sista året på Ekonomiprogrammet

På Påhlmans Gymnasium läser alla elever Retorik, Ledarskap & Organisation samt Entreprenörskap. Vi arbetar aktivt och framgångsrikt med entreprenörskap och företagande genom att förbereda eleverna till eget företagande inom ramen för Ung Företagsamhet. Alma som går sista året på Ekonomiprogrammet med inriktning Juridik är en av hjärnorna bakom UF-företaget Smilingplantuf.

Läs vidare om "Vi ville ha en bra produkt med miljöfokus"
intervju med UF-företag

Vi ville ha en bra produkt med miljöfokus

I åk 3 startar och driver alla elever på Påhlmans Gymnasium ett UF-företag som de avvecklar i slutet på sista läsåret. Det är en pedagogisk undervisningsform där eleverna får möjlighet att lära sig mer om allt från ekonomi till marknadsföring och psykologi. Ett av årets alla företag är Hampa UF.

Läs vidare om "Film: Om samhälls­vetenskaps­programmet"

Film: Om samhälls­vetenskaps­programmet

På Påhlmans Gymnasium har samhällsvetenskapsprogrammet en tydlig humanistisk profil. Här kan du välja mellan inriktningarna samhällsvetenskap eller beteendevetenskap.

Läs vidare om "Film: Om ekonomiprogrammet"

Film: Om ekonomiprogrammet

Oavsett vad du vill jobba med i framtiden har du nytta av att kunna ekonomi. På Påhlmans Gymnasium kan du läsa ekonomiprogrammet med inriktning juridik eller inriktning ekonomi.

Läs vidare om "Vi vill göra nytta med vårt UF-företag"
Intervju med UF-företag

Vi vill göra nytta med vårt UF-företag

Arvid, Jacob, Isac och Melina har startat UF-företaget Perivállon vars affärsidé är att sälja tröjor med viktiga budskap, där en stor del av vinsten går till välgörenhet.

Läs vidare om "Jag hoppas att se elever från Påhlmans Gymnasium hos Centrum för näringslivshistoria i framtiden."
Intervju med företag

Anahi Davila har en bakgrund som gymnasielärare men arbetar sedan fem år tillbaka som arkivpedagog på Centrum för Näringslivshistoria. Där driver hon bl.a. deras skolsajt – Företagskällan. Hon arbetar kontinuerligt med att digitalisera primära källor som tillhör deras kunder: 7 000 svenska företag. Totalt finns i dag 72 kilometer arkivmaterial och mycket av det finns på Företagskällan så att även skolor ska kunna komma åt denna näringslivshistoriska skatt. Trots denna ihärdiga digitaliseringsprocess tog hon sig tid och delade med sig av sin kunskap som jurymedlem i Påhlmans Gymnasiums årliga Draknäste.

Läs vidare om "Nu är vi certifierad skola för Diplomerad Gymnasieekonom"

Nu är vi certifierad skola för Diplomerad Gymnasieekonom

Liselotte Hemström arbetar som lärare och förstelärare i Juridik, Företagsekonomi och Ledarskap på Påhlmans Gymnasium och har tagit initiativet till att vi från och med läsåret hösten 2020 är certifierad skola för att göra eleverna till Diplomerade Gymnasieekonomer.

Läs vidare om "Att vara lärare på distans"
Intervju med lärare

Att vara lärare på distans

Samuel Karlhager arbetar som lärare i matematik och historia hos oss på Påhlmans Gymnasium. Efter rekommendation från Folkhälsomyndigheten och regeringen har Samuel och hans kollegor övergått till distansundervisning.

Läs vidare om "För mig handlar språk om att kunna kommunicera med varandra"
Intervju med lärare

För mig handlar språk om att kunna kommunicera med varandra

Jacob är litteraturfantast och samlar på böcker och har över 1000 exemplar prydligt kategoriserade i både ämnesområde och kronologiskt. Han har alltid velat bli lärare och fick tidigt höra att han hade språköra. Sedan cirka tre år tillbaka undervisar han i språk på Påhlmans Gymnasium.

Läs vidare om "Eleverna bakom La Lumière berättar om hur det är att driva UF-företag!"
intervju med elev

Eleverna bakom La Lumière berättar om hur det är att driva UF-företag!

För att få en bra grund till ett kommande yrkesliv ges eleverna på Påhlmans Gymnasium möjlighet att pröva på sitt entreprenörskap. I Årskurs 3 startar och driver alla elever ett UF-företag. Det är ett verklighetsförankrat sätt att konkret använda sina kunskaper. Emma, Yrla, Lisa, Linnea, Lisa och Karolina går alla tredje året på ekonomiprogrammet på Påhlmans Gymnasium och driver företaget La lumière UF som består av tygpåsar med reflextryck.