Aktuellt

Ta del av aktuell information, läs intervjuer och artiklar samt titta på filmer som presenterar vår skola.
Läs vidare om "Nu är vi certifierad skola för Diplomerad Gymnasieekonom"

Nu är vi certifierad skola för Diplomerad Gymnasieekonom

Liselotte Hemström arbetar som lärare och förstelärare i Juridik, Företagsekonomi och Ledarskap på Påhlmans Gymnasium och har tagit initiativet till att vi från och med läsåret hösten 2020 är certifierad skola för att göra eleverna till Diplomerade Gymnasieekonomer.

Läs vidare om "Att vara lärare på distans"
Intervju med lärare

Att vara lärare på distans

Samuel Karlhager arbetar som lärare i matematik och historia hos oss på Påhlmans Gymnasium. Efter rekommendation från Folkhälsomyndigheten och regeringen har Samuel och hans kollegor övergått till distansundervisning.

Läs vidare om "För mig handlar språk om att kunna kommunicera med varandra"
Intervju med lärare

För mig handlar språk om att kunna kommunicera med varandra

Jacob är litteraturfantast och samlar på böcker och har över 1000 exemplar prydligt kategoriserade i både ämnesområde och kronologiskt. Han har alltid velat bli lärare och fick tidigt höra att han hade språköra. Sedan cirka tre år tillbaka undervisar han i språk på Påhlmans Gymnasium.

Läs vidare om "Eleverna bakom La Lumière berättar om hur det är att driva UF-företag!"
intervju med elev

Eleverna bakom La Lumière berättar om hur det är att driva UF-företag!

För att få en bra grund till ett kommande yrkesliv ges eleverna på Påhlmans Gymnasium möjlighet att pröva på sitt entreprenörskap. I Årskurs 3 startar och driver alla elever ett UF-företag. Det är ett verklighetsförankrat sätt att konkret använda sina kunskaper. Emma, Yrla, Lisa, Linnea, Lisa och Karolina går alla tredje året på ekonomiprogrammet på Påhlmans Gymnasium och driver företaget La lumière UF som består av tygpåsar med reflextryck.

Läs vidare om "Fjärde året som matematiklärare"

Fjärde året som matematiklärare

Mario Cagatay arbetar som matematiklärare på Påhlmans Gymnasium och är nu inne på sitt fjärde år.

Läs vidare om "Ekonomiprogrammet ger många valmöjligheter i framtiden"
Intervju med elev

Ekonomiprogrammet ger många valmöjligheter i framtiden

Isac går andra året på ekonomiprogrammet med inriktning juridik. Vad han ska göra efter gymnasiet har han ännu inte bestämt. Men ekonomiprogrammet är en bred utbildning som öppnar upp för många valmöjligheter, inte minst när det är dags att söka till högskolan.

Läs vidare om "Liten skola med engagerade lärare"
Intervju med elev

Liten skola med engagerade lärare

Innan Sofia började på Påhlmans Gymnasium hade hon en hel del tankar om hur det skulle vara att börja gymnasiet. Men redan efter en vecka hade hon funnit sig tillrätta och hittat nya vänner. Med engagerade lärare och en lite mindre gymnasieskola kom känslan av trygghet. Idag går Sofia andra året på Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Samhällsvetenskap och känner sig nöjd med sitt val.

Läs vidare om "Målet är inställt på att bli kriminolog!"
Intervju med elev

Målet är inställt på att bli kriminolog!

Idén om att i framtiden arbeta som kriminolog formades redan när Paola var liten. Den planen är fortfarande högst aktuell och något hon tog hänsyn till när det var dags att göra sitt gymnasieval. Idag går hon andra året på samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning samhällsvetenskap och siktet är naturligtvis inställt på att i framtiden studera kriminologi på universitetet.

Läs vidare om "Programlagsansvarig för ekonomiprogrammet"

Programlagsansvarig för ekonomiprogrammet

Charlotta är lärare på Påhlmans Gymnasium och undervisar i svenska och historia och har dessutom programlagsansvar för Ekonomiprogrammet.

Läs vidare om "Det är lättare än du tror att få kompisar!"
Intervju med elev

Det är lättare än du tror att få kompisar!

När det var dags för Golsa att göra sitt gymnasieval föll valet på Påhlmans Gymnasiums Samhällsprogram med inriktning beteendevetenskap. Trevliga lärare, rätt programinriktning och att Påhlmans är en relativt liten skola i jämförelse med andra gymnasieskolor bidrog till valet. Idag går Golsa i årskurs två och är helt nöjd med sitt val.