Elever i klassrum
Elever i klassrum

Våra gymnasieprogram

På Påhlmans Gymnasium vid Odenplan i centrala Stockholm kan du läsa våra olika gymnasieprogram som ekonomiprogrammet med inriktningarna ekonomi eller juridik eller samhällsvetenskapsprogrammet med inriktningarna samhällsvetenskap eller beteendevetenskap.

Våra gymnasielinjer är breda och särskilt utformade för dig som är intresserad av vidare studier på universitet eller högskola, en karriär i näringslivet eller vill bli framgångsrik entreprenör. Här har vi samlat information om våra olika program för att hjälpa dig att jämföra och till slut välja ett gymnasieprogram som passar dig.

Vi besvarar gärna dina frågor om våra olika program, inriktningar, kurser, behörighet eller meritpoäng. Varmt välkommen att kontakta oss.

Våra gymnasieprogram gör dig redo för nästa steg

Påhlmans Gymnasium vid Odenplan har funnits sedan år 2000. På skolan går ca 400 elever och du lär snabbt känna såväl lärare som elever från andra klasser och årskurser. Vår centrala placering i Stockholm gör att vi har nära till kommunikationer, ekonomiska institutioner, myndigheter, riksdag och muséer vilket ger oss goda möjligheter till tydlig verklighetsförankring i vår undervisning. Under utbildningen får du både göra studiebesök och lyssna på intressanta gästföreläsare som besöker skolan.

Vi har två program med fyra olika inriktningar som du kan välja mellan

Samhällsvetenskapsprogrammet

Ekonomiprogrammet

Samhällsvetenskapliga programmet

samhällsvetenskapsprogrammet kan du välja mellan två olika inriktningar, samhällsvetenskap och beteendevetenskap. Här får du lära dig om hur individen och samhället samspelar både i Sverige och utomlands. Du får reflektera över frågor om demokrati, kommunikation, etik, genus, miljö och makt ur ekonomiska, sociala och politiska aspekter. På Påhlmans Gymnasium arbetar vi ofta ämnesövergripande med dessa frågor för att se hur de hänger samman. Vi bjuder även in gästföreläsare och gör studiebesök att sätta frågorna i relation till samhället och näringslivet.

Ekonomiprogrammet

Oavsett vad du har för planer i framtiden har du nytta av att kunna ekonomi. På Påhlmans Gymnasium kan du läsa ekonomiprogrammet med inriktning juridik eller ekonomi. Inriktning ekonomi ger dig möjligheten att bli Diplomerad Gymnasieekonom.

På ekonomiprogrammet lär du dig de ekonomiska förhållandena i samhället, handel mellan länder, företagens roll och ansvar. Du får även lära dig om rättsordningens betydelse i ett demokratiskt samhälle. På Påhlmans Gymnasium får du lära dig teoretisk kunskap på ett inspirerande och kreativt sätt. Du får bland annat lära dig hur man startar, driver och utvecklar företag inom ramen för Ung Företagsamhet (UF).

Välkommen till tre spännande år på Påhlmans Gymnasium i Stockholm

Under din studietid hos oss kommer du utvecklas och lära dig mycket. Vi är stolta över traditionen att elever på våra program både har praktik i åk 3 och UF (Ung Företagsamhet) i kursen entreprenörskap. Alla elever läser retorik och lär sig hur man talar i olika sammanhang och fördjupar sig i ledarskap i kursen ledarskap och organisation. Det är ämnen som både utmanar och utvecklar dig som individ vilket du har nytta av hela livet – på universitet och högskola såväl som i arbetslivet och livet i stort.

Våra lärare är alla legitimerade och har ett stort engagemang i att du ska lyckas med dina studier – vilket märks i våra utvärderingar som även visar på att våra elever känner sig trygga och trivs i sin skola.

Vårt nära samarbete med Påhlmans Handelsinstitut gör att du får träffa lärare därifrån, vilket ger en bredd och ett djup i dina studier, något våra elever uppskattar mycket.

Vi är också mycket glada över att du som läser Ekonomiprogrammet med inriktning ekonomi kan bli Diplomerad Gymnasieekonom vid din examen från Påhlmans Gymnasium.

Tillsammans med ambitiösa studiekamrater och genom engagerade lärare blir tiden på Påhlmans Gymnasium både rolig och utvecklande. Ett minne att bära med sig resten av livet.

Händer som skriver och räknar på miniräknare

Påhlmans Gymnasium är certifierad gymnasieskola för Diplomerad Gymnasieekonom

Läs mer här

Aktuellt

Elever i klassrum
Ekonomi

Film: Om ekonomiprogrammet

Oavsett vad du vill jobba med i framtiden har du nytta av att kunna ekonomi. På Påhlmans Gymnasium kan du läsa ekonomiprogrammet med inriktning juridik eller in...

Ekonomiprogrammet
18 april 2023
Läs vidare om "Film: Om ekonomiprogrammet"
Elever i bibliotek
Samhällskunskap

Film: Om samhälls­vetenskaps­programmet

På Påhlmans Gymnasium har samhällsvetenskapsprogrammet en tydlig humanistisk profil. Här kan du välja mellan inriktningarna samhällsvetenskap eller beteendevete...

Samhällsvetenskapsprogrammet
18 april 2023
Läs vidare om "Film: Om samhälls­vetenskaps­programmet"