Våra program

På Påhlmans Gymnasium vid Odenplan i centrala Stockholm kan du läsa Ekonomiprogrammet med inriktningarna ekonomi eller juridik eller Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktningarna samhällsvetenskap eller beteendevetenskap. Våra utbildningar är särskilt utformade för dig som är intresserad av vidare studier på universitet eller högskola, en karriär i näringslivet eller vill bli framgångsrik entreprenör.

Gör dig redo för nästa steg

Påhlmans Gymnasium vid Odenplan har funnits i 22 år. På skolan går ca 400 elever och du lär snabbt känna såväl lärare som elever från andra klasser och årskurser. Våra lärare är alla legitimerade och har ett stort engagemang i att du ska lyckas med dina studier – vilket märks i våra utvärderingar som även visar på att våra elever känner sig trygga och trivs i sin skola.

Under din studietid hos oss kommer du att utvecklas och lära dig mycket. Vi är stolta över traditionen att elever på våra program både har praktik i åk 3 och UF (Ung Företagsamhet) i kursen Entreprenörskap. Alla elever läser Retorik och lär sig hur man talar i olika sammanhang och fördjupar sig i ledarskap i kursen Ledarskap & Organisation. Det är ämnen som både utmanar och utvecklar dig som individ vilket du har nytta av hela livet – på universitet och högskola såväl som i arbetslivet och livet i stort.

Vårt nära samarbete med Påhlmans Handelsinstitut gör att du får träffa lärare därifrån, vilket ger en bredd och ett djup i dina studier, något våra elever uppskattar mycket.

Vi är också mycket glada över att du som läser Ekonomiprogrammet med inriktning ekonomi kan bli diplomerad gymnasieekonom vid din examen från Påhlmans Gymnasium.

Välkommen till tre spännande år på Påhlmans Gymnasium!

Tillsammans med ambitiösa studiekamrater och genom engagerade lärare blir tiden på Påhlmans Gymnasium både rolig och utvecklande. Ett minne att bära med sig resten av livet.

Våra program

Elever i klassrum

Påhlmans Gymnasium är certifierad gymnasieskola för Diplomerad Gymnasieekonom

Läs mer här

Aktuellt

Ekonomi

Film: Om ekonomiprogrammet

Oavsett vad du vill jobba med i framtiden har du nytta av att kunna ekonomi. På Påhlmans Gymnasium kan du läsa ekonomiprogrammet med inriktning juridik eller in...

Ekonomiprogrammet
16 november 2020
Läs vidare om "Film: Om ekonomiprogrammet"
Samhällskunskap

Film: Om samhälls­vetenskaps­programmet

På Påhlmans Gymnasium har samhällsvetenskapsprogrammet en tydlig humanistisk profil. Här kan du välja mellan inriktningarna samhällsvetenskap eller beteendevete...

Samhällsvetenskapsprogrammet
16 november 2020
Läs vidare om "Film: Om samhälls­vetenskaps­programmet"