Välkommen till Påhlmans Gymnasium

Inled din karriär hos oss!

I fokus

Läs vidare om "Nu är vi certifierad skola för Diplomerad Gymnasieekonom"
Intervju med lärare

Nu är vi certifierad skola för Diplomerad Gymnasieekonom

Liselotte Hemström arbetar som lärare och förstelärare i Juridik, Företagsekonomi och Ledarskap på Påhlmans Gymnasium och har tagit initiativet till att vi från och med läsåret hösten 2020 är certifierad skola för att göra eleverna till Diplomerade Gymnasieekonomer.

Läs vidare om "Vinnarna i årets upplaga av Påhlmans Gymnasiums egna Guldäggsgala!"
Händer på skolan

Vinnarna i årets upplaga av Påhlmans Gymnasiums egna Guldäggsgala!

Som en del i kursen entreprenörskap får eleverna i årskurs tre ta fram reklamfilmer för sina UF-företag. Varje år har vi även en reklamfilmsgala på skolan. I år blir det på grund av rådande situation lite annorlunda. Istället för att ha prisutdelning i vår aula presenterar vi istället vinnarna här!

Läs vidare om "Att vara lärare på distans"
Intervju med lärare

Att vara lärare på distans

Samuel Karlhager arbetar som lärare i matematik och historia hos oss på Påhlmans Gymnasium. Efter rekommendation från Folkhälsomyndigheten och regeringen har Samuel och hans kollegor övergått till distansundervisning.

Läs vidare om "Eleverna bakom La Lumière berättar om hur det är att driva UF-företag!"
intervju med elev

Eleverna bakom La Lumière berättar om hur det är att driva UF-företag!

För att få en bra grund till ett kommande yrkesliv ges eleverna på Påhlmans Gymnasium möjlighet att pröva på sitt entreprenörskap. I Årskurs 3 startar och driver alla elever ett UF-företag. Det är ett verklighetsförankrat sätt att konkret använda sina kunskaper. Emma, Yrla, Lisa, Linnea, Lisa och Karolina går alla tredje året på ekonomiprogrammet på Påhlmans Gymnasium och driver företaget La lumière UF som består av tygpåsar med reflextryck.

Läs vidare om "Liten skola med engagerade lärare"
Intervju med elev

Liten skola med engagerade lärare

Innan Sofia började på Påhlmans Gymnasium hade hon en hel del tankar om hur det skulle vara att börja gymnasiet. Men redan efter en vecka hade hon funnit sig tillrätta och hittat nya vänner. Med engagerade lärare och en lite mindre gymnasieskola kom känslan av trygghet. Idag går Sofia andra året på Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Samhällsvetenskap och känner sig nöjd med sitt val.

Läs vidare om "Ekonomiprogrammet ger många valmöjligheter i framtiden"
Intervju med elev

Ekonomiprogrammet ger många valmöjligheter i framtiden

Isac går andra året på ekonomiprogrammet med inriktning juridik. Vad han ska göra efter gymnasiet har han ännu inte bestämt. Men ekonomiprogrammet är en bred utbildning som öppnar upp för många valmöjligheter, inte minst när det är dags att söka till högskolan.