Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Samhällsvetenskapsprogrammet

På Påhlmans Gymnasium genomsyras samhällsvetenskapsprogrammet av våra ledord human business. Hos oss kan du läsa det samhällsvetenskapliga programmet med inriktningarna samhällsvetenskap eller beteendevetenskap. Utbildningen baseras på idén om att framgångsrikt företagande måste ta hänsyn till så väl ekonomi som miljö och människor för att lyckas i ett längre perspektiv.

Om Samhällsvetenskapsprogrammet

På Påhlmans Gymnasium jobbar vi på Samhällsvetenskapsprogrammet till viss del ämnesövergripande i större projekt för att ge en tydlig bild av hur ekonomi, samhälle och miljö hänger samman. Ett sådant projekt kan till exempel handla om vårt sätt att shoppa. Psykologin hjälper oss att förstå hur shopping påverkar vårt beteende, samhällskunskapen bidrar med de ekonomiska och globala effekterna och svenskan ansvarar för presentation och redovisning. Vi bjuder även in näringslivet och ideella organisationer där vi ser att det tillför mervärde till projektet.

Samhällsvetenskapsprogrammet är en mycket bred utbildning som ger dig behörighet till en rad olika utbildningar på universitet och högskolor i Sverige och utomlands. För att ytterligare bredda din behörighet kan du under årskurs tre välja att läsa en extra kurs i matematik eller förbereda dig för studier utomlands genom att läsa ytterligare en kurs i engelska.

Välj en av programmets inriktingar