Elever på Påhlmans Gymnasium Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhälls­vetenskaps­programmet

På Påhlmans Gymnasium har samhällsvetenskapsprogrammet en tydlig humanistisk profil. Vi erbjuder samhällsvetenskapsprogrammet med inriktningarna samhällsvetenskap eller beteendevetenskap. Utbildningarnas utformning utgår ifrån idéen om att framgångsrikt företagande går i linje med hänsyn till så väl ekonomi som människor och miljö.

Om Samhällsvetenskapsprogrammet

På Påhlmans Gymnasium jobbar vi på Samhällsvetenskapsprogrammet till viss del ämnesövergripande i större projekt för att ge en tydlig bild av hur ekonomi, samhälle och miljö hänger samman. Ett sådant projekt kan till exempel handla om våra konsumtionsbeteenden. Vi bjuder även in näringslivet och ideella organisationer för att tillföra mervärde till projekten.

Samhällsvetenskapsprogrammet är en mycket bred utbildning som ger dig behörighet till en rad olika utbildningar på universitet och högskolor i Sverige och utomlands. För att ytterligare bredda din behörighet kan du under årskurs tre välja att läsa en extra kurs i matematik eller förbereda dig för studier utomlands genom att läsa ytterligare en kurs i engelska.

Välj en av programmets inriktingar

Mer om Samhällsvetenskapsprogrammet

Läs vidare om "Liten skola med engagerade lärare"
Intervju med elev

Liten skola med engagerade lärare

Innan Sofia började på Påhlmans Gymnasium hade hon en hel del tankar om hur det skulle vara att börja gymnasiet. Men redan efter en vecka hade hon funnit sig tillrätta och hittat nya vänner. Med engagerade lärare och en lite mindre gymnasieskola kom känslan av trygghet. Idag går Sofia andra året på Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Samhällsvetenskap och känner sig nöjd med sitt val.

Läs vidare om "Målet är inställt på att bli kriminolog!"
Intervju med elev

Målet är inställt på att bli kriminolog!

Idén om att i framtiden arbeta som kriminolog formades redan när Paola var liten. Den planen är fortfarande högst aktuell och något hon tog hänsyn till när det var dags att göra sitt gymnasieval. Idag går hon andra året på samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning samhällsvetenskap och siktet är naturligtvis inställt på att i framtiden studera kriminologi på universitetet.

Läs vidare om "Det är lättare än du tror att få kompisar!"
Intervju med elev

Det är lättare än du tror att få kompisar!

När det var dags för Golsa att göra sitt gymnasieval föll valet på Påhlmans Gymnasiums Samhällsprogram med inriktning beteendevetenskap. Trevliga lärare, rätt programinriktning och att Påhlmans är en relativt liten skola i jämförelse med andra gymnasieskolor bidrog till valet. Idag går Golsa i årskurs två och är helt nöjd med sitt val.