Ekonomiprogrammet

Oavsett vad du vill jobba med i framtiden har du nytta av att kunna ekonomi. På Påhlmans Gymnasium kan du läsa ekonomiprogrammet med inriktning juridik eller inriktning ekonomi. Hos oss handlar Ekonomiprogrammet mycket om kreativitet och att få lära sig teoretisk kunskap på ett roligt sätt, bland annat genom att få testa på entreprenörskap genom Ung Företagsamhet.

Om Ekonomiprogrammet

Företagsekonomi utgår från företagens perspektiv och ska tillsammans med entreprenörskap ge en kunskap om vad som krävs för att starta och driva företag. Ekonomiprogrammet fokuserar också på förståelse för hur människor tänker, känner och handlar. Grundläggande kunskap inom psykologi är användbart vid beslut, ledarskap och bedömningar inom både ekonomi och juridik.

Ekonomiprogrammets inriktingar

Alla elever erbjuds arbetslivspraktik under två veckor i årskurs 3, något teoretiska utbildningar normalt inte har. Praktiken är en del av ämnet ledarskap och här får eleverna möjlighet att praktisera sina kunskaper och studera ledarskap och organisationer i verkligheten.