Elever i grupparbete

Ekonomi­programmet

Oavsett vad du vill jobba med i framtiden har du nytta av att kunna ekonomi. På Påhlmans Gymnasium kan du läsa ekonomiprogrammet med inriktning juridik eller inriktning ekonomi. Inriktning ekonomi ger dig möjligheten att bli Diplomerad Gymnasieekonom som, förutom att ge behörighet till högre ekonomiutbildningar, ökar dina chanser att få jobb direkt efter gymnasiet. Hos oss handlar Ekonomiprogrammet mycket om kreativitet och att få lära sig teoretisk kunskap på ett roligt och kreativt sätt, bland annat genom att du får testa på entreprenörskap genom Ung Företagsamhet.

Om Ekonomiprogrammet

På ekonomiprogrammet läser du företagsekonomi entreprenörskap, ämnen som ger den kunskap om vad som krävs för att starta och driva företag. Ekonomiprogrammet fokuserar också på förståelse för hur människor tänker, känner och handlar. Grundläggande kunskap inom psykologi är användbart vid beslut, ledarskap och bedömningar inom både ekonomi och juridik.

Ekonomiprogrammets inriktingar

Om ekonomiprogrammet

Visa föregående artikel
Läs vidare om "Film: Om ekonomiprogrammet"

Film: Om ekonomiprogrammet

Läs vidare om "Nu är vi certifierad skola för Diplomerad Gymnasieekonom"
Intervju med lärare

Nu är vi certifierad skola för Diplomerad Gymnasieekonom

Liselotte Hemström arbetar som lärare och förstelärare i Juridik, Företagsekonomi och Ledarskap på Påhlmans Gymnasium och har tagit initiativet till att vi från och med läsåret hösten 2020 är certifierad skola för att göra eleverna till Diplomerade Gymnasieekonomer.

Läs vidare om "Ekonomiprogrammet ger många valmöjligheter i framtiden"
Intervju med elev

Ekonomiprogrammet ger många valmöjligheter i framtiden

Isac går andra året på ekonomiprogrammet med inriktning juridik. Vad han ska göra efter gymnasiet har han ännu inte bestämt. Men ekonomiprogrammet är en bred utbildning som öppnar upp för många valmöjligheter, inte minst när det är dags att söka till högskolan.

Visa nästa artikel