Oavsett vad du vill jobba med i framtiden har du nytta av att kunna ekonomi. Vårt ekonomiprogram handlar mycket om kreativitet och att få lära sig teoretisk kunskap på ett roligt sätt, bland annat genom att få testa på entreprenörskap genom Ung Företagsamhet.

Om programmet

Företagsekonomi utgår från företagens perspektiv och ska tillsammans med entreprenörskap ge en kunskap om vad som krävs för att starta och driva företag. Utbildningen fokuserar också på förståelse för hur människor tänker, känner och handlar. Grundläggande kunskap inom psykologi är användbart vid beslut, ledarskap och bedömningar inom både ekonomi och juridik.

Välj en av programmets inriktingar

Alla elever erbjuds arbetslivspraktik under två veckor i årskurs 3, något teoretiska utbildningar normalt inte har. Praktiken är en del av ämnet ledarskap och här får eleverna möjlighet att praktisera sina kunskaper och studera ledarskap och organisationer i verkligheten.