Elever i grupparbete

Ekonomi­programmet

Oavsett vad du vill jobba med i framtiden har du nytta av att kunna ekonomi. På Påhlmans Gymnasium kan du läsa ekonomiprogrammet med inriktning juridik eller inriktning ekonomi. Inriktning ekonomi ger dig möjligheten att bli Diplomerad Gymnasieekonom som, förutom att ge behörighet till högre ekonomiutbildningar, ökar dina chanser att få jobb direkt efter gymnasiet. Hos oss handlar Ekonomiprogrammet mycket om kreativitet och att få lära sig teoretisk kunskap på ett roligt och kreativt sätt, bland annat genom att du får testa på entreprenörskap genom Ung Företagsamhet.

Om Ekonomiprogrammet

På ekonomiprogrammet läser du företagsekonomi entreprenörskap, ämnen som ger den kunskap om vad som krävs för att starta och driva företag. Ekonomiprogrammet fokuserar också på affärskompetens både teoretiskt genom att läsa om teorier och metoder men även praktiskt genom tex digitala bokföringsprogram.

Ekonomiprogrammets inriktingar

slickSlider.prev

Film: Om ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet