Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Eleven Axel har gjort skolans reklamfilm!

Axel gick tre år på ekonomiprogrammet på Påhlmans Gymnasium. Sista året gjorde han en reklamfilm till sitt UF-företag vilket ledde till att han fick göra skolans nya reklamfilm.

Hur ser du tillbaka på dina tre år på gymnasiet?

Jag gillade att Påhlmans Gymnasium är en ganska liten skola, det gav en bra sammanhållning. Jag minns att det var lätt att få vänner och komma in i gemenskapen. Det bästa med att gå i gymnasiet är hela resan och alla vänner, alltså allt i kombination. Det händer så mycket under de år man går i gymnasiet man blir till exempel myndig.

Varför valde du att gå på Påhlmans Gymnasium?

Jag ville gå i en skola som har ekonomiprogrammet och som låg i Vasastan eftersom jag gillar området och det var lätt att åka dit kommunalt. Påhlmans Gymnasium var en av de skolor jag kollade på. Det som avgjorde mitt val var att jag fick en så bra känsla när jag var på öppet hus.

Hur kommer det sig att du gjort en reklamfilm för skolan?

Jag har alltid gillat film och skulle kunna tänka mig att hålla på med det i framtiden. Sista läsåret gjorde jag och min grupp en reklamfilm för vårt UF-företag. Vi vann första pris för filmen i skolans egen Guldäggstävling. Skolans marknadsavdelning såg filmen och gillande den. Det ledde till att jag, i samarbete med marknadsavdelningen, fick producera en helt ny reklamfilm för skolan som lanseras hösten 2019.