Alma driver UF-företag sista året på Ekonomiprogrammet

På Påhlmans Gymnasium läser alla elever Retorik, Ledarskap & Organisation samt Entreprenörskap. Vi arbetar aktivt och framgångsrikt med entreprenörskap och företagande genom att förbereda eleverna till eget företagande inom ramen för Ung Företagsamhet. Alma som går sista året på Ekonomiprogrammet med inriktning Juridik är en av hjärnorna bakom UF-företaget Smilingplantuf.

Hur kom ni på er affärsidé?

Vårt företag heter Smilingplantuf och säljer startkit av växter för odling inomhus. Vi hade flera idéer och en idé ledde fram till något annat. Vi ville göra något som var bra för miljön. Det är en samhällsfråga som är viktig för min generation. Flera av skolans UF-företag har tagit miljön i åtanke när de skapat sina affärsidéer.

Berätta om hur det är att driva UF-företag?

Jag var lite stressad inför att vi skulle starta UF-företag men det är kul och någonting jag verkligen lär mig av. I arbetet får man göra alla moment som ingår i ett företag: allt från att kontakta banken till att beställa produkter.

Har du något tips till andra som ska driva UF-företag?

Det är givetvis viktigt med en bra idé som man tror på. Vi fick när vi presenterade vår affärsidé på skolans eget Draknäste väldigt bra feedback av drakarna. Det kändes bra att de trodde på vår affärsidé. Det är också viktigt att man funkar ihop i arbetsgruppen men främst att man är på samma nivå med vad man vill uppnå.