Ekonomi

John Mellkvist: "Det finns tid att hitta rätt!"

utils.date
Det säger PR-konsulten och framtidsspanaren John Mellkvist som tror att det viktigaste rådet till unga studenter på väg ut på en coronafärgad arbetsmarknad är att man inte behöver hitta rätt på en gång. Det ena ger det andra och på sikt hittar man rätt.

– Vi har en stress på unga idag som går ut på att de jämför sig med varandra, och med något ideal som kan vara svårt att leva upp till för alla, säger John Mellkvist som trycker på att alla utvecklas i olika takt och att det inte är säkert att man hittar sin rätta position, eller rätt riktning, så tidigt i livet.

Han tror det viktiga är att unga förstår att det finns tid att göra rätt längre fram, och att man kan och troligtvis kommer få byta karriär flera gånger.

"Skapa en bra startpunkt att gå vidare från"

– Så det man behöver göra är att skapa en startpunkt, och det gör man såklart med en bra utbildning, eller ett bra första jobb, eller en bra mentor, så man får något att ta sats ifrån, säger John Mellkvist.

Liknande artiklar

Ekonomi

Film: Om ekonomiprogrammet

Oavsett vad du vill jobba med i framtiden har du nytta av att kunna ekonomi. På Påhlmans Gymnasium kan du läsa ekonomiprogrammet med inriktning juridik eller in...

Ekonomiprogrammetutils.date
Läs vidare om "Film: Om ekonomiprogrammet"