Entreprenörskap

Har du en affärsidé som du vill förverkliga? Tror du att du har vad som krävs för att driva ett företag? Vi har lärarna, organisationen och erfarenheten som krävs för att hjälpa dig att lyckas med din idé inom ramen för ”Ung Företagsamhet”.

Ung Företagsamhet på Påhlmans Gymnasium

Vi har utformat våra utbildningar för att särskilt passa dig med entreprenöriell ådra. Alla våra elever läser retorik, entreprenörskap samt ledarskap & organisation för att få en bra grund att stå på i sitt företagande. Genom organisationen ”Ung Företagsamhet” ges alla elever möjligheten att testa sitt entreprenörskap.

I årskurs 3 startar alla elever på Påhlmans Gymnasium ett UF-företag som de driver och till sist avvecklar efter att året är över. Det är ett roligt, nyttigt och verklighetsförankrat sätt att lära sig allt från ekonomi till psykologi.

Våra elever coachas också för att delta i entreprenörstävlingar och har sedan skolan startade vunnit flera fina UF-priser – det är vi stolta över!

Påhlmans Gymnasium har arbetat hårt och framgångsrikt med entreprenörskap och företagande. Vår arbetsmodell är Ung Företagsamhet (UF) och löper över hela gymnasietiden. UF handlar kort om att få starta, driva och avveckla ett företag under ett års tid.