Målet är inställt på att bli kriminolog!

Idén om att i framtiden arbeta som kriminolog formades redan när Paola var liten. Den planen är fortfarande högst aktuell och något hon tog hänsyn till när det var dags att göra sitt gymnasieval. Idag går hon andra året på samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning samhällsvetenskap och siktet är naturligtvis inställt på att i framtiden studera kriminologi på universitetet.

Varför valde du Påhlmans Gymnasium?

Innan jag sökte hit så hade jag bara hört bra saker om Påhlmans från andra elever som har gått här på skolan. De berättade bland annat att alla känner alla eftersom det är en ganska liten skola, vilket passar mig perfekt. Jag gick på Öppet hus och tyckte att skolan var jättemysig, både lärarna och eleverna som jag pratade med var trevliga.

Hur är stämningen på skolan?

Den är bra. Alla är trevliga mot varandra, här finns ingen mobbning. Lärarna är också jättetrevliga och bra. Om du behöver hjälp, oavsett om det gäller skolarbete eller inte, så hjälper de till.

Varför valde du samhällsvetenskapsprogrammet?

Jag vill jobba som kriminolog i framtiden och då är samhällsvetenskapsprogrammet en bra grund. Dessutom innehåller programmet ämnen som jag är intresserad av och som jag gillar att plugga. Förutom samhällsvetenskap så tycker jag även om historia, geografi och psykologi. Filosofi är jag också intresserad av, men det kommer först i trean.

Berätta mer om dina framtidsplaner

Jag har alltid velat bli kriminolog. Jag vill arbeta och prata med människor och jobba med sådant som berör samhället. Min plan är att gå vidare till universitetet och plugga kriminologi. Utbildningen är tre till fem år och finns både på Stockholms- och Uppsala universitet, så jag behöver inte flytta från Stockholm.

Vilka tips har du till nya elever?

Var inte blyg, våga prata med alla i klassen, våga fråga om hjälp från lärarna, någon kompis eller en ny klasskamrat som du kanske inte känner än. Det är bättre att fråga och kommunicera än att vara tyst.