Juridik, samhällskunskap och synthpunk!

På dagarna undervisar Paul i juridik och samhällskunskap och på kvällarna lirar han i band.

Hur kommer det sig att du blev lärare? Vad har du gjort innan?

Det var lite av en slump att jag blev lärare. Efter att jag läste på juristlinjen satsade jag på musik. Ekonomiskt var det kanske inte det bästa valet och i mitten av 90-talet började jag några dagar i veckan att vikariera i en grundskola. För mig passade det bra att kombinera turnélivet med jobbet på skolan. Efter en tid började bandmedlemmarna skaffa familj och det blev inte lika mycket turnerande. I samma veva blev jag erbjuden en fast tjänst på en högstadieskola för elever med särskilda behov. Där var jag tills skolan la ner sin verksamhet och då började jag på en gymnasieskola som jag arbetade på tills jag började på Påhlmans Gymnasium. Någonstans däremellan passade jag också på att ta min lärarlegitimation.

Hur kommer det sig att du började på Påhlmans Gymnasium och hur är det att jobba här?

Jag kände inte till Påhlmans Gymnasium men hade däremot hört talas om Påhlmans Handelsinstitut som jag visste var ett anrikt utbildningsinstitut med gott rykte och blev nyfiken. Jag trivs väldigt bra på skolan, det är en bra sammanhållning och familjär atmosfär, som jag trivs i. Det är kul att arbeta med ungdomar, de får mig att hänga med och håller mig ung i sinnet. Jag gillar även att diskutera med mina elever och eleverna på Påhlmans Gymnasium är mogna och bra på att diskutera. Det bästa med att vara lärare är den dagliga kontakten med ungdomar, att man kan mötas, lära och förstå av varandra.

Berätta om de ämnen som du under visar i?

Jag tycker att mina ämnen juridik och samhällskunskap är tätt förknippade. Privatjuridik och rätten och samhället, som en kurs heter, är ett tydligt bevis på detta. Jag har alltid sett juridik som ett roligt ämne och jag säger ofta till mina elever att bara man går på mina lektioner och är aktiv så kommer man att klara mina kurser. Jag vill att alla mina elever lyckas och den största utmaningen för mig, som för många andra lärare, är att få eleverna att hålla uppe motivationen.

Vad gör du när du inte är i skolan

Musiken är fortfarande en stor del av mitt liv och nu spelar jag i ett synthpunkband som heter Friends of Dorothy. I bandet spelar jag synth och sjunger. Dessutom skriver jag text och musik till våra låtar. Det händer faktiskt fortfarande att jag då och då åker på turné!