Jasmina Huskovic Elev på ekonomiprogrammet

Jasmina går i ettan på Påhlmans Gymnasium, ekonomiprogrammet med inriktning juridik.

pahlmans-gymnasium-elev-JasHusk-810x456.jpg

När började du hålla utkik efter gymnasier och hur kommer det sig att du valde Påhlmans Gymnasium?

Jag har länge vetat att jag vill plugga juridik, så när vi i början av 9:an fick prata med en studievägledare var det enkelt att börja titta efter skolor. På Gymnasiemässan träffade jag Påhlmans Gymnasium, jag gillade att eleverna var ärliga om vad de tyckte om skolan och jag fick ett väldigt bra intryck. Det ledde till att jag gick på Öppet hus och fick se lokalerna och träffa lärarna. På Öppet hus fick jag konkreta svar på mina frågor vilket gjorde mitt gymnasieval enkelt! Min grundskola var en liten och personlig skola, det är samma sak på Påhlmans Gymnasium.

Hur känns det att ha börjat gymnasiet?

Det är inte jättestor skillnad från grundskolan men det känns skönt att få utvecklas och äntligen få plugga något man valt själv. Det är en skön och öppen stämning här, det visste jag sedan tidigare eftersom jag har kompisar i klassen över mig. Lärarna är väldigt närvarande, de vill verkligen att vi ska lyckas och det tror jag är extra viktigt för de elever som har svårt med motivationen. Till och med rektorn kommer in i klassrummen och hälsar på, hon känns som någon man kan vända sig till.

Vet du redan nu vad du vill göra i framtiden?

Min tanke är att jag ska plugga vidare direkt efter studenten, jag har siktet på juristlinjen på universitetet. Eftersom jag har den inriktningen här på Påhlmans Gymnasium kommer jag vara förberedd på den typen av studier och känna mig trygg. Annars finns ju Påhlmans Handelsinstitut i samma byggnad som alternativ för oss på gymnasiet.

Vad har du för tips till de som gör sitt gymnasieval?

Själv fick jag tips om att bara tänka på mig och mina mål, att inte välja skola som någon annan utan att lita på de intryck man själv får. Om man väljer en skola för någon annans skull tappar man motivationen, man ska trots allt vara här i tre år. När man slutar gymnasiet är man vuxen och ska ut i livet.

Det är viktigt att träffa skolorna genom Öppet hus och Gymnasiemässan, där får man mycket information. Är man fortfarande förvirrad tar man kontakt med en studievägledare så man slipper känna sig ensam i sitt gymnasieval.