Ekonomiprogrammet ger många valmöjligheter i framtiden

Isac går andra året på ekonomiprogrammet med inriktning juridik. Vad han ska göra efter gymnasiet har han ännu inte bestämt. Men ekonomiprogrammet är en bred utbildning som öppnar upp för många valmöjligheter, inte minst när det är dags att söka till högskolan.

Varför sökte du till Påhlmans Gymnasium?

Första gången jag hörde talas om skolan var genom kompisar som har gått här och som rekommenderade den. När jag sedan var på Öppet hus kändes det bra och jag fick en skön känsla, inte minst eftersom skolan är ganska liten. Jag pratade med flera elever som berättade om innehållet i olika kurser och vad som ingår i programmen. När det var dags att skicka in ansökan var Påhlmans Gymnasium mitt förstahandsval.

Varför valde du ekonomiprogrammet med inriktningen juridik?

Jag sökte till ekonomiprogrammet eftersom det är ganska brett vilket gör att jag har många valmöjligheter när det är dags att söka till högskolan. Anledningen till att jag valde juridik som inriktning är för att det är intressant och ett ämne där man får tänka mycket själv. Trots inriktningen har jag inte tänkt att bli advokat, jag försöker fortfarande komma på vad jag ska göra efter gymnasiet men har inte hittat någon destination än.

Har du något favoritämne?

Retorikkursen, konsten att kunna övertyga, tycker jag är väldigt bra. Kunskaperna från kursen kommer jag ha användning av även senare i livet, exempelvis i situationer där man ska tala inför andra eller när man ska övertyga och få ut ett budskap. Det är bra att vi får börja öva redan nu i gymnasiet.

Hur är lärarna?

De bryr sig verkligen om oss samtidigt som de ställer krav på oss elever vilket jag tycker är bra. Det är många lärare som verkligen brinner för sitt ämne och det märks att de tycker om att lära ut.

Kände du någon innan du började här?

Jag kände några som gick i trean och så var det en annan från min skola som började här samtidigt som jag, men i en annan klass. Genom att komma till en ny skola ville jag få en nystart och därför gjorde det inget att jag inte kände så många i början. Något som jag inte hade förväntat mig var att eleverna på skolan kommer från olika delar av Stockholm. Det har gjort att jag har lärt känna nya människor som jag annars kanske inte skulle ha träffat, det var en positiv och rolig överraskning.

Vilka råd har du till de som ska söka gymnasiet?

Mitt råd är att inte stressa upp sig inför gymnasievalet. Man ska följa sin känsla. Om man upptäcker att man har gjort fel val så går det ofta att rätta till.