Hon är Påhlmans Gymnasiums nya rektor

Anna Borgén är uppvuxen utanför Lund, tyskalärare och samhällslärare i grunden och har sedan tio år tillbaka arbetat som programrektor på Fryshuset. Efter julledigheten axlar hon rollen som Påhlmans Gymnasiums nya rektor och ser fram emot sitt nya uppdrag då hon alltid har haft en bra bild av skolan. - "Det är väldigt tydligt att vi vill att eleverna ska lyckas efter sina egna förutsättningar."

Välkommen Anna! Hur känner du inför ditt nya uppdrag?

Det ska bli jätteroligt! Jag ser verkligen fram emot att få börja. Just nu försöker jag att knyta ihop säcken på min nuvarande arbetsplats och ser som sagt fram emot mitt nya uppdrag efter juluppehållet.

Vad kommer att bli roligast?

Att få träffa alla nya medarbetare och elever. Att få arbeta med de program som jag känner så starkt för (Ekonomiprogrammet och Samhällsprogrammet) och kanske speciellt med det som jag tycker framhävs så bra på Påhlmans: the human business. Alltså det mänskliga och det humanistiska i entreprenörskap. Det är lite det jag kommer ifrån och passar mig väldigt bra.

Jag kommer ju även vara rektor för Stockholms Tillskärarakademis Gymnasium. Det ska bli roligt att arbeta med Hantverksprogrammet Textil-Design och jag hoppas att mina erfarenheter från yrkesprogram och samarbete med estetiska programmet kan komma väl till pass.

Vad hade du för bild av Påhlmans Gymnasium innan du fick jobbet?

Jag har haft en väldigt positiv bild av Påhlmans. Jag har dels träffat trevliga representanter på gymnasiemässan men också andra människor som pratat gott om skolan. Att det är mycket fokus på att eleverna ska trivas och bli redo för det som väntar efter skolan, oavsett om det är plugg eller jobb. Och det är precis det som jag vill att våra elever ska känna när det är dags att ta nästa steg i livet.

Hur kommer du bidra till det?

Jag hoppas att jag tillsammans med både elever, lärare och övrig personal kommer att jobba för att förvalta de fina skolor de är idag och utveckla dem utifrån det.

Vad är det bästa med Påhlmans Gymnasium tycker du?

Att skolan är en plats för alla som värdesätter utbildning. Jag tycker verkligen att skolan utstrålar det. Det är väldigt tydligt att vi vill att eleverna ska lyckas efter sina egna förutsättningar. Att det ska bli tre bra år.

Vad är det första du kommer göra när du kliver in på kontoret i början av januari?

När jag har hängt av mig ytterkläderna så vill jag bara gå ut och lära känna verksamheten. Det är ju svårt att hinna lära känna alla på en gång, men jag vill träffa all personal och eleverna. Jag vill vara i lokalerna och ta in stämningen!