Anna är skolans eldsjäl när det gäller UF

Anna undervisar i Idrott och hälsa, ledarskap och organisation, engelska och entreprenörskap. Hon är dessutom en av skolans eldsjälar gällande arbetet med UF (Ung Företagsamhet).

Vad menas med UF?

Med UF menas Ung Företagsamhet och det är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation och är en del av den globala organisationen Junior Achievement. Att driva UF-företag handlar om att eleverna får chansen att starta, driva och avveckla just ett UF-företag under ett år och det ger dig en möjlighet att göra verklighet av en idé. Du får alltså chansen att göra något du tror på och brinner för.

Vad innebär det att arbeta med UF-företag?

Det innebär flera olika saker, allt ifrån att brainstorma idéer till att bestämma sig för en och köra på den. Det innebär även en hel del glädje, men ibland motgångar och att man söker lösningar på problem som dyker upp. Det handlar även om att tro på sin idé och att kämpa för någonting. Det är en väldigt lärorik process, som jag tror att alla kommer ha nytta av i olika sammanhang. Kunskap för livet!

Hur kommer det sig att du började jobba på Påhlmans Gymnasium?

Jag hörde att det var en bra skola och när jag läste på hemsidan verkade det vara en intressant profil. Jag tänkte att här kommer jag nog också att utvecklas som lärare, och det har jag gjort.

Vad är det bästa med att vara lärare?

Det bästa med att vara lärare är att se elever växa och utvecklas. Det kan låta klyschigt, men jag kan nog säga att det är nog det som är den största drivkraften hos mig och det bästa med att vara lärare.

Varför tycker du att man ska bli elev på Påhlmans Gymnasium?

För att det är bra sammanhållning och att det är en skola med flera möjligheter. Eleverna får till exempel gå på intressanta studiebesök och det är en hög kvalitet på undervisningen. Eftersom skolan inte är så stor är det lätt att lära känna sina elever, något jag tycker är väldigt trevligt och berikande. Ofta går jag hem med ett leende på läpparna, vilket känns som ett kvitto på att det är hög trivsel med härliga elever!

Vad har du för tips till de som gör sitt gymnasieval?

Fundera på vad du brinner för mest. Följ din magkänsla. Du är en den som känner dig själv bäst. Gå även på skolors öppna hus för att få en känsla över hur det är på skolan. Kanske ses vi på Påhlmans Gymnasium i höst?