Alma går årskurs ett på ekonomiprogrammet med inriktning juridik

Hur var det att börja gymnasiet?
Jag var lite skoltrött men sista terminen i nian bestämde jag mig för att sluta stressa och att höja mina betyg vilket jag lyckades med. Det var lite nervöst men jag klarade precis antagningsgränsen och kom in på Påhlmans Gymnasium.

Hur är lärarna, klassen, stämningen och tempot på skolan.
Lärarna är engagerade och lätta att prata med. Man känner att de vill ens bästa.
Klassen är bra och det var lätt att komma in i den. För inte så länge sedan var vi i Romme och det gav en möjlighet att bonda och lära känna varandra lite bättre. Det är en säker skola och eftersom den inte är så stor så vet man vilka som hör hit. Om man gör det man ska på lektionerna så hänger man med i undervisningen.

Varför valde du att gå på just Påhlmans Gymnasium?
Jag hade faktiskt aldrig hört talas om Påhlmans Gymnasium innan jag var på Gymnasiemässan. Jag fick ett bra första intryck och jag tyckte att skolan stack ut. Efter gymnasiemässan var jag på 5 eller 6 öppna hus och jag sökte till totalt 24 skolor som hade ekonomi och juridik. Påhlmans Gymnasium var mitt förstahandsval eftersom jag blev förtjust i lärarna, gillade det centrala läget i stan och jag tyckte att det kändes som en säker skola eftersom den inte är så stor.

Hur har det varit hittills? Är det som du förväntade dig? Är det något som förvånat dig?
Det var mindre stressigt än jag trodde att det skulle vara. I högstadiet tyckte jag att matte var svårt men nu har jag lättare att förstå och matte tillsammans med företagsekonomi har blivit mina favoritämnen.
Min uppfattning om skolan nu när jag går här är som jag trodde att den skulle vara. Jag är väldigt nöjd över mitt val av skola. Men jag var faktiskt lite orolig innan jag började och hade funderingar kring vad jag skulle göra om jag inte trivdes.

Vad har du för framtidsplaner?
När jag var liten ville jag bli marinbiolog men nu har jag inte längre några direkta planer vad jag vill jobba med i framtiden men jag vet att jag ska fortsätta plugga vidare efter gymnasiet.
Det är många i klassen som vill plugga vidare men vad vet man inte.

Vad har du för råd till andra som ska börja gymnasiet?
Ta det lugnt. Det är lätt att man stressar upp sig men det kommer att lösa sig.
Det är viktigt att höra vad andra elever tycker om skolan.