Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Påhlmans Gymnasium fick besök av en äkta entreprenör!

Douglas Roos är entreprenör ut i fingerspetsarna och har grundat flera bolag samt medverkat i tv-serien Draknästet. Han har jobbat som lärare, är utbildad jurist och har tidigare arbetat på EU-kommissionen i Bryssel.

Karriären startade redan i gymnasiet

När Douglas gick i gymnasiet hade han inte en aning om vad han ville göra men förstod att om han ville att saker skulle hände så var han tvungen att ta tag i det själv.

-Jag upptäckte tidigt att jag var bra på att sälja saker och redan i gymnasiet började jag att sälja studentmössor. Jag har aldrig planerat min karriär men jag var taktisk och framåt och hade mycket för mig. När jag var strax över tjugo startade jag mitt första bolag.

Att vara entreprenör och jurist är en perfekt kombination

Efter gymnasiet utbildade han sig till jurist. På den tiden var det enkelt att komma in på juristlinjen så det blev ett naturligt val. Han specialiserade sig på europarätt och arbetade även några år som lärare, något han tyckte var givande då man lär sig så mycket av att utbilda andra.

-Min mamma var präst och det var hon som gav mig studietipset att jag skulle bli jurist. Det är mycket juridik i samhället och att vara entreprenör med juridisk kunskap är den bästa kombinationen.

Det går att investera i allt

Oavsett hur mycket pengar han kommer att tjäna kommer han aldrig lägga sig på latsidan. Han drivs av att göra bra affärer och när han investerar i bolag finns det inga gränser för vilka företag eller branscher han ser som möjliga, så länge de är lagliga såklart.

-Jag kan göra precis vad som helst så länge det finns en entreprenöriell möjlighet eller affärsmöjlighet.

Douglas tips till blivande entreprenörer

  • Jag tycker att alla ska plugga på universitetet men man ska inte ha för bråttom efter gymnasiet.
  • Kom ihåg att ni ska tjäna pengar. Det behövs för att kunna investera.
  • Det finns tusentals bra idéer men det räcker inte med en bra idé utan man måste ha en fungerande affärsmodell. Man måste vara djävulens advokat mot sig själv och räkna på det innan man sätter igång.