Det är så fantastiskt att få ta del av elevernas UF-företag

Peter Isaksson är verksamhetschef för Påhlmans Handelsinstitut. Han är dessutom en av jurymedlemmarna i Påhlmans Gymnasiums årliga Draknäste.

Vad delar Påhlmans Gymnasium och Påhlmans Handelsinstitut mer utöver namnet?

Det som gymnasiet och handelsinstitutet har gemensamt är näringslivsnärvaron som genomsyrar båda våra verksamheter - utbildningarna ska vara så verklighetsnära som möjligt. Vi tror också på personlig utveckling likväl som kunskapsutveckling oavsett om man går på gymnasiet eller handelsinstitutet.

Hur upplevde du nivån på UF-företagen i år?

Jag upplevde att det har skett en utveckling sedan tidigare år. Det var bra affärsidéer, de gjorde bra pitcher och presenterade genomarbetade affärsplaner.

Finns det något som du generellt tycker att de kan jobba med?

De bör tänka på omvärldsbehov och konkurrensanalys. Det är precis lika viktigt att kolla på marknaden som att man tittar på sin egen produkt. Hittar man behovet så handlar folk.

Vad tyckte du var bäst med Draknästet?

Det är otroligt givande att sitt med i juryn. Jag var oerhört imponerad av att de gick in i karaktärerna, i rollen som affärsmän. Det är även fantastisk att få vara med och ta del av UF-företagen, att se framåtandan, engagemanget och individualismen hos eleverna på Påhlmans Gymnasium. Jag hälsar dem även välkomna till Påhlmans Handelsinstitut om de vill studera vidare efter gymnasiet.

Vill du veta mer om Påhlmans Handelsinstitut