Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Elev på Samhällsprogrammet

Det är lättare än du tror att få kompisar!

När det var dags för Golsa att göra sitt gymnasieval föll valet på Påhlmans Gymnasiums Samhällsprogram med inriktning beteendevetenskap. Trevliga lärare, rätt programinriktning och att Påhlmans är en relativt liten skola i jämförelse med andra gymnasieskolor bidrog till valet. Idag går Golsa i årskurs två och är helt nöjd med sitt val.

Hur fick du först reda på Påhlmans Gymnasium?

Jag kände inte till Påhlmans Gymnasium innan jag besökte Gymnasiemässan. Påhlmans monter var den första jag såg när jag kom in på mässan. Jag blev intresserad och pratade lite med några elever och lärare. Jag gillade verkligen lärarna, de var jättetrevliga. När jag gick därifrån kände jag att det här verkar kul!

Hur känns det nu, motsvarar Påhlmans det du förväntade dig?

Ja, det gör det! Lärarna är jättebra och engagerade. Jag ville läsa beteendevetenskap och psykologi och har verkligen lärt mig jättemycket om människors tänkande, hur de fungerar och vad de tycker, det är jätteintressant.

Hur är stämningen här på skolan?

Jag tycker den är härlig. Jag känner ingen press när jag går i korridorerna att jag måste se ut eller bete mig på ett speciellt sätt. Jag kan vara mig själv och ingen dömer mig för det. Påhlmans är en rätt liten skola i jämförelse med andra gymnasieskolor, antingen så går man samhälle eller ekonomi vilket gör att vi alla är rätt lika till sättet och hur vi tänker, det är skönt.

Har du något tips till de som ska söka till gymnasiet?

Känn ingen press över att hitta kompisar, det löser sig. Själv gjorde jag inget kompisval så jag kände inte någon när jag började på Påhlmans, det var jag lite stressad över. Men eftersom alla samma intresse och har valt samma linje så får man automatiskt kompisar, det är lättare än vad man tror!